top of page
20220112_172259.jpg

САЛАТА С ПАТЕШКО И ПОРТОКАЛИ

ТАЗИ КОМБИНАЦИЯ ОТ ВКУСОВЕ Е ИСТИНСКА КЛАСИКА, МАКАР ЧЕ МОЖЕ ДА СМУТИ НАЧИНАЕЩ ГОТВАЧ. НЕЩАТА В РЕЦЕПТАТА СА ЛЕСНИ И ПРОСТИ, НО ПРЕКРАСНИЯТ ВКУС НА ПАТЕШКИТЕ ГЪРДИ И КИСЕЛИННОСТТА НА ПОРТОКАЛА СА ПОДЧЕРТАНИ. БАЛСАМОВИЯТ ОЦЕТ ПОМАГА ЗА БАЛАНСИРАНЕТО НА АРОМАТИТЕ В ТОВА ЧУДЕСНО И ЛЕСНО ЯСТИЕ ЗА ВЕЧЕРЯ.

Съставки за 2 порции
338 ккал за порция
БЪРЗА РЕЦЕПТА

-нискокалоричен спрей за готвене

-100г картофи тънко нарязани

-половин ч.л. китайски микс "5 подправки"

- 1 парче патешки гърди
- морска сол и прясно смлян черен пипер

-2 портокала нарязани на късчета (запазете сока)
-4 суп.лъж. балсамов оцет
-листна салата на вкус

ЗАГРЕЙТЕ ФУРНАТА НА 200 ГРАДУСА.

НАПРЪСКАЙТЕ ТАВА ЗА ПЕЧЕНЕ С НИСКОКАЛОРИЧЕН СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ И СЛОЖЕТЕ НАРЯЗАНИТЕ КАРТОФИ В НЕЯ. НАПРЪСКАЙТЕ И КАРТОФИТЕ СЪС СПРЕЯ И ГИ ПОРЪСЕТЕ С КИТАЙСКИЯ МИКС ОТ ПЕТ ПОДПРАВКИ. зАПЕЧЕТЕ ВЪВ ФУРНАТА ЗА 10 МИНУТИ.

МЕЖДУВРЕМЕННО НАПРЪСКАЙТЕ МАЛЪК ТИГАН С НИСКОКАЛОРИЧЕН СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ И ГО ЗАГРЕЙТЕ НА СЛАБ ОГЪН. ОВКУСЕТЕ ПАТЕШКИТЕ ГЪРДИ СЪС СОЛ И ПИПЕР И ГИ ИЗПЪРЖЕТЕ ЗА 7 МИН ОТ ЕДНАТА СТРАНА ДО НАСИТЕНО ЗЛАТИСТО. ОБЪРНЕТЕ ГИ И ГИ ГОТВЕТЕ ОЩЕ 6 МИНУТИ.

КАРТОФИТЕ СЕ ПЕКАТ 10 МИНУТИ ВЪВ ФУРНАТА СЛЕД КОЕТО СЕ ОБРЪЩАТ, НАПРЪСКВАТ СЕ ОТНОВО СЪС СПРЕЯ И СЕ ВРЪЩАТ ДА СЕ ПЕКАТ ОЩЕ 10 МИНУТИ СЪЩО ДО ЗЛАТИСТО.

СЛЕД КАТО СТЕ ПРИГОТВИЛИ ПАТЕШКОТО ГО ОСТАВЕТЕ НАСТРАНИ.  

СЛОЖЕТЕ ПОЛОВИНАТА ПАРЧЕНЦА ПОРТОКАЛ В ТИГАНА ОТ МЕСОТО, ЗАЕДНО СЪС ЗАПАЗЕНИЯ ПОРТОКАЛОВ СОК И ДОБАВЕТЕ БАЛСАМОВ ОЦЕТ. ПОДПРАВЕТЕ СЪС СОЛ И ЧЕРЕН ПИПЕР И РЕДУЦИРАЙТЕ НА УМЕРЕН ОГЪН ЗА 3-4 МИНУТИ. ТРЯБВА ДА ПОЛУЧИТЕ ЛЕКО СГЪСТЕН ДРЕСИНГ.

НАРЕЖЕТЕ ПАТЕШКОТО НА ТЪНКО, ТРЯБВА ДА Е ЛЕКО РОЗОВО В СРЕДАТА. СЛОЖЕТЕ ЛИСТНАТА САЛАТА И КАРТОФИТЕ В ЧИНИЯ С ПАТЕШКОТО И ОСТАНАЛИТЕ ПАРЧЕНЦА ПОРТОКАЛ. ПОРЪСЕТЕ С ДРЕСИНГА И СЕРВИРАЙТЕ.

СЪВЕТ ОТ СПЕЦИАЛИСТА:

ЛИСТА ОТ КРЕСОН ИЛИ РУКОЛА, С ЛЕК ГОРЧИВ ИЛИ ПИПЕРЛИВ ВКУС, ПОДХОЖДАТ ОТЛИЧНО НА ТОВА ЯСТИЕ.

bottom of page