top of page

Коктейл дъга

Безалкохолна напитка


Винаги съм се чудила как се правят шарените коктейли, в който цветове не се смесват. Оказа се, че изобщо не е толкова трудно, стига да имаш точните съставки в хладилника или магазинът да ти е наблизо. За да си направиш коктейл ДЪГА, ще са Ви необходими: портокалов сок, сироп от ягоди или малини (може и арония да се използва), тоник и синя боя за храна. ВАЖНО: Боята за храна е специално създадена, за да може да се добавя към напитки и десерти, тя е безвредна и БЕ ТРЯБВА да се бърка с обикновената боя за рисуване!


Стъпка 1: Добавете портокаловия сок до средата на чаша от 250 мл.


Стъпка 2: Внимателно добавете от сиропа по края на чашата, не в средата, за да не се смесват

течностите, като може да използваш лъжица, за да си помогнеш. Сиропът е по-тежък от портокаловия сок, затова ще застане на дъното.


Стъпка 3: смеси тоника и синята боя за храна, след което изсипи полученото докато се напълни чашата. Отново може да си помогнеш с лъжица. Това е най-трудната част. При смесването на портокаловия сок и синия тоник ще се получи зелен цвят. Разбъркайте съвсем леко тази част от коктейла, за да се смесят добре съставките, но и да се запазят отделните цветове.

Не се притеснявай, ако не се получи от първия път. При мен с всеки следващ опит се получава все по-добре, така че не се отказвайте и пробвайте още веднъж, ако не стане веднага.

66 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page