top of page

Списание "ЗДРАВЕ И КРАСОТА"

Актуализирано: 9.06.2022 г.

брой 1 / Ноември 2021
 

Актуални теми в броя:

Зимата – един от най-красивите сезони!
Как да различавате сухата от дехидратираната кожа?
Коя кожа е предразположена към петна и какво е акне?
Кои са най-добрите подмладяващи процедури ще разберем от първо лице експерт козметолог Лили Тодорова
 

Зимата - един от най-красивите сезони!


Бял пухкав сняг, игра със снежни топки, коледни празници, чаша червено вино пред камината. Но в тази зимна приказка нашата кожа страда най-много.


Ниските температури намаляват циркулацията на кръв. Кожата ни не получава нужните хранителни вещества и кислород в резултат на което се забавят процесите на обмяна и регенерация. Този процес води до по-бързото и стареене. Кожата се изсушава, нарушава се нейната еластичност и се наблюдава лющене, напукване понякога придружено с рагади и възпаления. При хора страдащи от акне и розацея състоянието им се влошава. Контрастът между климатичните условия навън и високите температури в закритите помещения нарушават баланса в епидермалния слой. От това произлиза и основния зимен проблем – дехидратацията. Най-много страдат откритите части на тялото – ръцете и лицето и за тях трябва да се полагат специални грижи.

Капризите на времето – студ, вятър, сняг в допълнение с изсушаващия ефект на климатиците налагат коригиране (промяна) на ежедневната грижа за кожата, както на лицето така и на ръцете. Използването на подходящи продукти е от особено значение за запазването на здравия и жизнен вид. Леките летните консистенции на кремове трябва да бъдат заменени с по-богати и плътни текстустури на продуктите. Всички типове кожа имат нужда от различна грижа и продукти през годината. Фокусът в правилната грижа през този сезон е в избора на продукти, които могат да се справят с последствията от ниските температури. Близо1/3 от жените са със суха кожа. Липсата на естествен овлажняващ фактор, витамини, пониженото производство на липиди въздействат още по-неблагоприятно върху нея .

Тя става вяла, безжизнена и без блясък. Почивстващите продукти следва да се избират внимателно – за почистване на лицето е подходящо да се използва тоалетно мляко. Кремовете трябва да са по-богати и по-плътни на базата на масла ( алое вера, авокадо, масло от ший ), а не на водна основа. Това спомага за възстановяване на нарушената защитна бариера и загубената на влага от повърхностните слоеве. В рамките на сезона е изключително подходящо да се използват и специално създадените cold-кремове. При мазната и смесения тип кожа за почистване е редно да се използва измивна пяна, а в случаите на по-активно омазняване може да се добави и тоник. В никакъв случай той не трябва да бъде на спиртна основа – това води до пресушаване.


Изгубила своите бариерни свойства, тя става по-податлива и на възпалителни процеси. Често срещано явление е убедеността на клиентите ни, че тяхната кожа няма нужда от хидратация, а в същото време тя е силно дехидратирана. Това се дължи на прекалено агресивното почистване и използване само на изсушаващи продукти. Затова Ви съветваме да фокусирате вниманието си в подбора на качествена и подходяща козметика, и най-вече баланса между действие на хидратация и регулиране на себума. Защитата на кожата от слънчевите лъчи е задължителна целогодишно, когато се излагаме на ултравиолетово въздействие, и като превенция срещу редица заболявания на кожата. Изборът на фотопротективни кремове трябва да е съобразен с типа кожа, пигментацията и интензивността на слънцето.

Ако 17% от слънчевите лъчи се отразяват в пясъка, то в снега се отразяват 80% от тях. Затова използването на висок защитен фактор и през зимата е изключително важно, особено по време на престой или почивки в планината. Всички искаме красива и здрава кожа. Правилната грижа през различните сезони може да забави признаците на стареене и да подпомогне кожата в процесите на нейното самовъзстановяване . Всички изброени по- горе процедури, в правилна комбинация и съответна честота,могат да помогнат да запазим свеж и сияен вид. Препоръчваме изборът на терапии, грижа за кожата и козметиката за домашна грижа да се прави след консултация със специалист. И напомняме, че превенцията е може би най-важната стъпка към младата кожа.
 

Суха кожа

Как да различим сухата от дехидратираната кожа? Как да разпознаем суха до много суха кожа?


Чувство на опъване, щипане, липса на гъвкавост, сквами, „змийска кожа“. При суха, до много суха кожа човек има тези неприятни усещания по лицето и тялото, особено след вана или душ. Неподхранената кожата не играе вече своята роля на предпазно средство (бариера). Но ако сухотата е типична за определен вид кожа, то тя може често да се сбърка с дехидратирана кожа, чието състояние има временен характер.

В групата на сухите кожи можем да различим няколко стадия: Суха кожа временен дискомфорт, леко опъване, леко лющене Много суха кожа с подчертан дискомфорт и опъване, значително лющене, фисури, неравности Пре-атопична ксероза твърда, грапава кожа (хипохромия), леки дразнения.


Суха кожа


Сухата кожа се определя чрез усещане. Индивидът усеща кожата си суха, защото я възприема като нещо неуютно, опънато, даже грапаво и защото при намазване с подходящ продукт получава облекчение. Тези симптоми могат да се съпътстват от сърбежи и парене. Лекарят може да определи дали кожата е суха (говорим за ксероза) по обективни критерии: посърнал вид, видими клинично-епидермични белези от лющене, напукване, понякога и възпаления и загуба на еластичност. Колкото по-суха е кожата, толкова по-голяма е липсата на гладкост. Сухите кожи са подходящ терен за появата на екземи под формата на екземи с пигментационни промени (eczématides achromiantes) - хипохромия. Те се появяват по бузите и ръцете на децата, чиято кожа е суха по структура (в рамките на атопичен дерматит).Кои са причините за сухотата на кожата?

Здравата кожа е естествено защитена от хидро-липиден слой, образуван основно от вода и липиди (себум). Той е непромокаем и затова предпазва кожата от външния свят и от загуба на вода. Когато в горния слой на епидермиса равновесието между вода и липиди е нарушено, той вече не може да играе ролята на бариера и създава дискомфорт, в различни аспекти, както обяснихме по-горе. За разлика от дехидратираната кожа, сухата до много суха кожа е хронично състояние, дължащо се на генетична дисфункция. Но освен вродената сухота на кожата (или структурна), съществуват и други видове сухота, предизвикани от външни фактори:

 • Водни капки

 • Климат

 • Околна среда

 • Кожни патологии или общи заболявания

 • Атопична екзема,

 • псориазис

 • Щитовидна жлеза,

 • диабет,

 • хранителни липси

 • Медикаментозно лечение


Суха или дехидратирана

Как да различим суха от дехидратирана кожа?


Суха до много суха кожа

Сухата или много суха кожа всъщност е тип кожа. Това е постоянно състояние, белязано от опъване по цялото лице и тяло, причинено от аномалии в кожната бариера. Много фина, ситнозърнеста и със зачервяване, на нея й липсват вода и липиди. Дехидратирана кожа Дехидратацията може да засегне всички типове кожа в различни етапи от нейното съществувание. Това е временен и обратим процес, характерен с чувство за опънатост в точно определени зони, поради лоша грижа и загуба на вода. Неприятна, груба и понякога със сквами – на тази кожа й липсва само вода.


Кой е застрашен?

Баба, майка и дете. Някои индивиди са родени със суха кожа, част от генетичното им наследство. Трябва да се знае, че с възрастта, кожата се променя: кожата е по-суха при децата (освен при новородените, но загубата на вода в тази възраст е значима), при подрастващите става по-мазна, в зряла възраст отново става суха (мастните и потните жлези намаляват функциите си). Естественото остаряване на кожата води до изтъняване на епидермиса, тъй като клетките не се обновяват и роговият слой се удебелява.КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВЯ?ДИАГНОСТИКА

Постоянният дискомфорт трябва да ви накара да посетите вашия дерматолог, който ще определи диагнозата – суха или дехидратирана кожа. Ако дадена кожа изведнъж стане подчертано суха е редно да се запитате, какво е провокирало това : промяна в околната среда (работа при други атмосферни условия, нови дейности, които водят до изсушаване като плуване в басейн, използване на агресивен сапун или гел-душ след спорт), някое вътрешно заболяване или прием на лекарства (анти-холестеролни, например). Ако се открие влошаващия фактор, то той трябва да бъде премахнат в рамките на възможното. Освен усещане за дискомфорт, сухата кожа улеснява проникването на дразнещи и алергенни елементи. Тя благоприятства появата и трайността на накои патологии (екземи, псориазис). Това оправдава нейното рехидратиране. На първо място трябва да се пият достатъчно течности. Опитайте се да пиете 1,5 литър вода на ден (освен ако е противопоказно медицински). Важен е и изборът на неагресивни (щадящи) продукти за поддържане на нейната чистота: почистващи продукти без детергенти и омазняване, рехидратиращи продукти (според мястото и степента на сухота под формата на млека, кремове, балсами, помади, масла). Целта е да се намали изпаряването на водата и тя да се задържи в максимална степен в епидермиса, както и да се възстанови кожната бариера. Избягвайте претоплената и задушна обстановка в жилището си. Почиствайте лицето си 1 или 2 пъти на ден с препарат, който не уврежда кожната бариера. Деликатно изсушавайте кожата с попиване, без търкане. След тоалета си сутрин и вечер намажете внимателно хидратиращ и успокояващ препарат за да премахнете усещането за опънатост и да предпазите кожата от външни влияния. Винаги помнете, че трябва добре да подхранвате кожата на лицето и тялото с подходящи продукти. 

Проблемна кожа

Коя кожа е предразположена към петна и какво е акне?Къде най-често се проявява акнето?


Акнето засяга най-често лицето, врата, раменете, гърдите и гърба. Предразположената към петна кожа е кожа със склонност за образуване на комедони и пъпки. Тя често е мазна и лъщи. Това е така, защото мастните жлези произвеждат повече себум, отколкото при другите типове кожа.Какво е акне?


Акнето (чието пълно наименование е акне вулгарис) е незаразно състояние на кожата, характеризиращо се с пъпки, причинени от възпалени и инфектирани мастни жлези. Заболяването се проявява най-често при юноши, но симптомите могат да продължат в зрелостта, а някои хора, особено жените, изпитват симптомите за първи път след 25-годишна възраст. Нестихващото или късно появилото се акне е познато като акне тарда.Какви видове акне се срещат най-често?


Тежестта му варира от леко акне (известно като акне комедоника), през умерено акне (акне папулопустулоза) до тежко акне (акне конглобата).


Причини за появата на акне


Акнето обаче не засяга само кожата на човека, а и неговото качество на живот. Симптомите могат да са стресиращи и да доведат до проблеми със самочувствието. Това е само една от причините, поради които е важно да се консултирате с експерт-козметолог или дерматолог, ако по някакъв начин състоянието на кожата ви ви притеснява.

Съществуват редица терапии срещу акне, а своевременният прием на лекарства може да предотврати влошаването на състоянието на кожата и последващо увреждане, като например хиперпигментация и белези.


Акне спрямо розацея.

Понякога акнето се бърка с розацеята. Розацеята е разстройство на свръхчувствителност на кожата, при което кръвоносните съдове на лицето се разширяват, водейки до зачервяване. Тя може да причини също папули и пустули, откъдето и произтича объркването. Розацеята изисква различно лечение от акнето. Съществуват различни митове за акнето – например, че хората с петна по кожата имат по-лоша хигиена от останалите. Ето кои са ключовите фактори, известни на медицинските специалисти с това, че може да направят някои хора по-предразположени към акне от останалите:


Генетика

Гените определят типа на кожата и при някои от нас кожата реагира по-силно и е по-предразположена към възпаление, петна и акне, отколкото при останалите. Ако и двамата ви родители са имали акне, има по-голяма вероятност вие също да развиете това състояние.


Хормони

Акнето е хормонално заболяване. Хормоните отговарят за развитието на мастните жлези и стимулират производството на себум в тях (свръхпроизводството на себум е един от характерните симптоми на предразположената към петна кожа).

Повишаването на хормоните по време на пубертета е основната причина, поради която акнето се среща най-често в юношеството, но хормоните продължават действието си, засягайки различно мъжете и жените през различните етапи от живота – промените в хормоналните нива по време на менструалния цикъл често причиняват обостряне при жените между 20 и 40 годишна възраст.


Лекарства

Някои лекарства като стероидите и лития могат да причинят акне. Макар сами по себе си да не причиняват акне, следните фактори могат да отключат или влошат неговите симптоми:


Диета

Съществуват известни доказателства за взаимовръзката между диетата и акнето. Диета с висок гликемичен индекс и изобилие от млечни продукти може да предизвика или изостри акнето.


Стрес

Стресът може да активира производството на хормони, които от своя страна стимулират производството на себум и задълбочават акнето. Прочетете повече в акне и стрес. Тютюнопушене Проучванията сочат, че тютюнопушенето задълбочава акнето, като причинява оксидативен стрес на кожата и променя състава на себума.


Неправилна грижа за кожата

Агресивните, базирани на сапун почистващи средства и прекалено горещата вода могат да нарушат естествения баланс на кожата и да обострят симптомите. Някои продукти за грижа за кожата и гримът също са комедоногенни (т.е. запушват порите и причиняват акне). Съществуват много, комплексни и взаимносвързани фактори, които участват в появата на петна и акне.


Възпаление

Акнето е възпалително заболяване, а възпалението присъства на всяка фаза от развитието му. Както знаем, гените и хормоните ни правят някои от нас по-предразположени към възпаление от останалите. Микровъзпалението (невидимо възпаление) е основната причина за акнето и може да се предизвика от много и различни фактори, включително хормонални промени, бактерии и промени в състава на себума на повърхността на кожата.


Себорея

Мастните жлези отделят мазна субстанция, наречена себум, която поддържа еластичността на кожата и косата. Прекомерното производство на себум (предизвикано от хормоните), което е типично за предразположената към петна и акне кожа, е познато като себорея. Излишният себум по повърхността на кожата пречи на естествените процеси, чрез които кожата отделя мъртвите клетки (известен като десквамация). Съставът на себумните липиди, които се натрупват в мастните жлези, също провокира допълнително микровъзпаление.


Хиперкератоза

Хиперкератозата представлява абнормно удебеляване на външните слоеве на кожата. Тя се причинява от прекомерното производство на клетки (предизвикано от хормоните) и недостатъчната десквамация на мъртвите клетки. Тези клетки образуват тапички, които запушват мастните жлези. Себумът се натрупва и фоликулната стена набъбва, причинявайки комедони (черни точки и бели точки).


Бактерии

Propinionbacterium acnes (или P. acnes) е бактерия, която обикновено живее напълно безобидно върху кожата, но хората с предразположена към петна и акне кожа може да са по-чувствителни към нея и тя да предизвика възпаление. Производството на излишен себум също създава среда, която спомага за растежа на P. acnes. Тя започва да колонизира канала на запушената мастна жлеза, като предизвиква допълнително възпаление и води до образуването на папули и пустули. 

Акне: Как да намеря решение?

В тежки случаи в късните етапи на възпалението фоликулярната стена се пръска. Освобождават се липиди, мастни киселини, корнеоцити (клетки), бактерии и клетъчни фрагменти, които могат да причинят възпаление на околната кожа. Съществуват различни видове акне, а следователно и различни видове недостатъци по кожата. Думата „недостатък“ обикновено се използва, когато нещо е временно (както в случая на черните точки, белите точки и т.н.), докато думата „дефект“ предполага нещо по-дълготрайно (като старческите и слънчевите петна). Ето какво означават някои от най-често използваните понятия:

 • Черна точка (или отворен комедон): малко, тъмно, плоско петънце, предизвикано от запушена мастна жлеза. Тъмното оцветяване се получава, когато себумът реагира с кислорода, и няма нищо общо с натрупването на замърсявания.

 • Бяла точка (или затворен комедон): издигнато, кръгло петънце с млечнобял връх. Също резултат от запушването на мастна жлеза. Вид пъпка.

 • Пъпка: възпалено (издигнато и оцветено) петно, изпълнено с гной и обикновено болезнено. Това е разговорното понятие, което често се използва за всички петна по кожата – комедони, папули и пустули.

 • Папула: плътна издутина върху кожата, която не съдържа гной, възпалена пъпка

 • Пустула: когато бяла точка или пъпка увеличи размера си или влоши състоянието си, тя се нарича пустула, възпалена пъпка с гной

 • Нодул: твърда акнеична лезия (област от увредена тъкан), разположена дълбоко в кожата. Обикновено върху по-големи зони от кожата като гърба и раменете.

 • Кисти: меки, изпълнени с гной акнеични лезии, разположени дълбоко в кожата. Причиняват се, когато в късните етапи на възпалението фоликулярната стена се пръска.

Кожата, засегната от петна, се повлиява добре при полагане на специални грижи: Цялостен режим на грижа за кожата Почиствайте кожата два пъти дневно и се погрижете за нея, като използвате продукти, формулирани специално за конкретните нужди на вашата кожа. Некомедоногенно покритие Използвайте само коректори и грим, които са специално формулирани за предразположена към акне кожа. Медицинско лечение Съществуват множество варианти за лечение на акне. Вашият лекар ще може да ви посъветва кой от тях е най-подходящ за вас.

Слънцезащита Петната могат да предизвикат проблемна пигментация, ако се излагат на слънце, а медикаментите за лекуване на акне могат да направят предразположената към петна кожа още по-чувствителна към ултравиолетовите лъчи, затова е важно да използвате подходяща слънцезащита. Грижете се за себе си Упражненията, добрият сън и здравословната, балансирана диета ще ви помогнат да бъдете здрави и позитивни като цяло, ще понижат стреса (който може да стимулира производството на хормони и да обостри акнето) и ще подобрят естествената устойчивост на кожата ви. Опитайте също да спрете тютюнопушенето. 

Мнение на експерта

-Лили Тодорова експерт козметолог разказва за своята книга и в какво се състои 60 дневния план за подобряване състоянието на кожата? Кои са най-добрите подмладяващи процедури които бихме могли да си направим за да имаме млада и здрава кожа също ще разберем от първо лице експерт козметолог Лили Тодорова която ежедневно изготвя индивидуални програми за подмладяване на кожата?


- Здравейте на всички, изключително съм радостна от това че мога да разкажа на всички Вас за своята нова книга, както и за работата си и най-вече се надявам да успея да помогна на повече жени да имат здрава, красива и млада кожа. Ежедневно в работата си консултирам жени относно това какви са стъпките които трябва да извървят за да постигнат перфектни резултати тоест да са горди притежателки на перфектна кожа. Пътят обаче не винаги и за всички е лек. Най-важното е да има постоянство, тук то е ключов момент. Искате страхотно изглеждаща, млада и гладка кожа? Е тогава ще трябва да се постараете за да я имате. Предполагам за никой не е чак толкова невъзможно да се събуди 5 минути по рано за да отдели точно 5 минути за грижа за кожата си. Нито е толкова сложно да отдели още точно 5 минути вечер преди лягане за да се погрижи за нощната грижа. А седмичната грижа е просто релакс например в неделния ден, докато гледате любимия си филм по телевизията или дори докато играете с децата. Повярвайте ми за тях този момент на грижа за кожата Ви ще е още по забавен. Какво Ви говори казаното от мен дотук? Вероятно всички се досещат че една от най-важните и първи стъпки това е ежедневната грижа която всяка една от нас полага за кожата си у дома. Това е не само най-важната и основна стъпка, това е началото на пътя. И ето тук идва постоянството. Всеки ден, всяка сутрин, всяка вечер, всяка седмица, всеки месец трябва да обръщаме внимание на тази грижа. Изграждането на тези навици са от съществено значение за това какъв е видът на вашата кожа. Например само като погледна кожата на лицето на някой човек и ми е напълно ясно полага ли този човек грижи за кожата си и какви. На това всъщност се базира и моята книга "Личен наръчник по красота", на това как да изградим ефективни навици за ежедневна грижа, какви са подходящите продукти които трябва да използваме специално за нашия тип кожа, как да ги съчетаваме и с какво те ще ни помогнат кожата ни да изглежда все по-добре. На това се базира и 60 дневният план за действие, който може да намерите на края на книгата ми и не само. Той освен че ще Ви помогне да изградите правилните грижи и да ги приложите, ще Ви научи на постоянство и също така ще спомогне за това да повишите жизнената си енергия като обърнете повече внимание на себе си, което разбира се води до това да бъдете по-здрави, по-красиви и разбира се по-щастливи. В 60 дневния план ще намерите не само разкрасителни трикове ами и спортни активности, които всеки дори може да съчетае с някаква диета или здравословно хранене.


- Защо 60 дневния план се намира на края на книгата?


- 60 дневният план е много важен за прилагане, това е факт, но преди да започнете трябва всички читатели да се запознаят с някои детайли и специфики. Например не може да започнеш 60 дневен план без да знаеш спецификите на кожата си и какви продукти и съставки биха и били полезни. Информацията е разпределена така, че когато читателя стигне до прилагане на плана да е определил каква е кожата му, от какво има нужда, каква козметика да използва и как да я прилага на кожата си. Една от главите в книгата ми всъчност съдържа доста обширна информация за това кои са полезните витамини, минерали и антиоксиданти и без да си преминал през тях и без да си ги разучил успеваемостта на 60 дневния план не би била на 100%.
- Кои са най-ефективните подмладяващи процедури които всяка дама би могла да си направи? Разкажете ни малко по-подробно за най-актуалните процедури, които можем да открием в салоните за красота.


-Много приятелки и читателки идват при мен за да ме питат кои са най-добрите подмладяващи процедури за лице. През годините като експерт по анти стареене аз съм изпробвала изключително много процедури, терапии и козметични продукти за лице. Във тази статия ще Ви разкажа кои са според мен и според много други експерти по здраве и красота, най ефективните подмладяващи процедури за лице без да трябва да се подлагаш на опасни пластични операции. Ако все още не сте намерили правилният отговор на този въпрос, то вероятно се дължи на факта, че съществуват хиляди типове процедури за лице да не говорим за козметични продукти като кремове, лосиони и серуми. Въпреки това, по голямата част от информацията която може да се намери не е коректната или поне не е пълната. Тук във тази статия, аз ще се опитам да дам на всички читателки, най ефективните и най безопасни подмладяващи процедури и продукти за лице и за тялото като цяло. Малко са нещата които дават повече самочувствие от това да знаеш, че изглеждаш добре. Правилната грижа за кожата, както подмладяващите кожата процедури които ще спомена, са едни от най добрите начини за да получиш това усещане. Някои от по-често срещаните кожни проблеми са белези, акне, старчески петна, бръчки и увиснала кожа. Някои от по-често срещаните кожни лечения са: лазерни лечения за лазерно подмладяване и възстановяване, микродермабразия, ботокс (ботулинови токсини), дермални филъри, химически пилинг и други.


Микродермабразия

Лечението с микродермабразия нежно премахва мъртвият горен слой на кожата, за да разкрие по младата и по-свежа кожа отдолу. Това се постига със едно минимално абразивно устройство, което почиства кожата ти чрез множество фини кристали, които внимателно полират повредения горен слой на кожата. По този начин устройството също така и пречиства ненужните и мъртви кожни клетки, които са се натрупали. Това позволява на основния слой на новата кожа отдолу да започне да расте. Микродермбразията също така стимулира производството на колаген, възстановявайки гладкостта и твърдостта на кожата ти. Общият резултат е един забележим по-подмладен външен вид.

Химически пилинг Химическият пилинг е една подмладяваща процедура за възстановяване на кожата на лицето и други части на тялото, при която върху кожата се нанася химичен разтвор за отстраняване на горните слоеве на състарената и ненужна кожа. Кожата, която расте пак след химическия пилинг, е по-гладка и по-млада. Химическия пилинг се използва за премахване на бръчки, промяна на цвета на кожата и белези – обикновено по лицето. Химическия пилинг може да се направи самостоятелно или в комбинация с други козметични процедури. Химическия пилинг може да се прави на различни дълбочини – леки, средни или дълбоки – в зависимост от желаните от теб резултати. Всеки тип химически пилинг използва различен химичен разтвор. По-дълбоките химически пилинги дават по-драматични резултати, но включват и по-дъло време за възстановяване.


Подмладяваща процедура с LED светлина Подмладяващата процедура с LED светлина е неинвазивно лечение на лицето, при което се използват различни дължини на светлинните вълни за лечение на различни кожни проблеми и за подмладяване на кожата. Различните цветове на тази процедура предизвикват различни реакции на кожата. Например процедурата със синя светлина намаля възпалението на кожата Ето защо тази процедура е идеална за избавяне от причиняващи акне бактерии. От друга страна, червената светлина и близката инфрачервена светлина помага на кожата ти да се възстанови и да заздравее по-бързо. Тя насърчава растежа на колаген и подмладява на кожата. Тази светлина третира линии и бръчки. Подмладяващата процедура с LED светлина е подходяща за всички типове кожа. Тя може да бъде допълващо лечение за различни видове подмладяващи кожата процедури. Засиленото светлинно въздействие тук провокира отделяне на колаген в дермата. С това, от една страна, се отстраняват проблемните зони като петна, спукани капиляри и розацея, а от друга се постига ефект на подмладяване в рамките на същата процедура. Така след стимулиращото въздействие на процедурата кожата и шията се ревитализират “отвътре”. Едно третиране трае около 20 мин., а се препоръчват 2-4 повторения с интервали от 2 до 4 седмици между тях.


Подмладяваща процедура за лице с Микро Игли

Подмладяващата процедута за лице с микро игли е нанасяне на контролирани ранички в кожата чрез малки иглички. Микро иглите насърчават клетъчния разтеж и увеличават колагена чрез създаване на недълбоки мускулни ранички. Тези микроскопични наранявания карат кожата ти да премине към спешен лечебен режим. А това води до по-здрава и по-млада кожа. Това е много популярно подмладяваща процедура за лицето, която стяга кожата и премахва линиите и бръчките.

Радиочестотно подмладяване Радиочестотното подмладяване е нехирургичен метод за видимо стягане, опъване и изглаждане на кожата на лицето. Целта на радиочестотата е да генерира висока температура в дълбоките слоеве на кожата, стимулирайки синтезирането на нов колаген. Подходяща терапия е за стягане на контура на лицето, изглаждане на фините бръчки, особено тези в зоната около очите и цялостно подмладяване на кожата. Тази процедура може да сътвори чудеса без намесата на пластичната хирургия.


-Това са така да се каже основните процедури с които всеки може да започне. Има и други разбира се, но това което съветвам е да се започне с някоя от изброените, тъй като са достатъчно ефективни и същевременно в голяма степен са щадящи кожата, ако бъдат извършени правилно и адекватно от специалист.

Как да се свържат с Вас нашите читатели?
-Благодарим за Вашето гостуване и за информацията която споделихте с нашите читателки. Как биха могли дамите желаещи да си направят някоя от процедурите да се свържат с Вас?


- Аз също много благодаря за поканата, надявам се да съм била полезна на повече дами. Всички дами и читатели биха могли да ме намерят във Lylyt beauty studio, там се намира моят кабинет в който работя с клиентите си. Beauty news е моята страница във фейсбук където ежедневно давам съвети и насоки за грижа за кожата в домашни условия, могат да ме намерят и там. През сайта на Lylyt beauty studio биха могли да запишат и час за индивидуална консултация с мен.

Онлайн издание за здраве и красота Предоставено с любезното съдействие на BEAUTY NEWS


Благодарим Ви, че бяхте с нас!

47 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page